Eseménynaptár
Projektek SziMeBody projekt
SziMeBody projekt

 

ViveHuman virtuális verifikációs program

(GOP-1.2.1-11-2012-0004)
 
 
A debreceni Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszterhez tartozó SziMeBody Kft. szakemberei egy olyan szoftver kifejlesztésén dolgoznak, amelynek segítségével egy termék, szolgáltatás vagy rendszer fizikai létrehozása nélkül könnyedén lefolytatható a működtetéshez szükséges szimuláció.

 A projektben egy olyan szoftver kifejlesztése történik, amely segítségével ergonómiai vizsgálatok virtuális verifikációja végezhető el. Felhasználása olyan mérnöki tervezőmunkát követően/párhuzamosan képzelhető el, ahol az embert érő hatások vizsgálata/szimulációja is szükséges. A szimuláció során a virtuális munkások a virtuális környezetben kísérletet tesznek a definiált feladatok végrehajtására. Eközben a ViveHuman program vizsgálja a virtuális környezet változásait, és jelzi, ha egy feladat végrehajtása során, veszélyes helyzetet detektál vagy éppenséggel egy feladat valamilyen oknál fogva nem hajtható végre. Pontosan regisztrálják, hogy a különböző szituációkban teljesülnek-e az EU normák.
A technológiai előrejelzések alapján néhány éven belül 3D autonóm virtuális ágensek segítenek a mérnököknek abban, hogy szélsőséges körülmények figyelembevételével is biztonságos munkahelyeket tervezzenek.
 
Bővebb információ: http://www.szimebody.hu/

Projektgazda:
SziMeBody Kft.
4028 Debrecen, Kassai út 26.